Όταν ο Άρης κέρδισε 7-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε πρωτάθλημα!

Posted: 14 Μαΐου, 2017 in ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Ετικέτες: , , , , , , ,

Υπάρχουν στιγμές που γράφουν την ιστορία σε έναν σύλλογο. Οι «κίτρινοι» βιώνουν τα τελευταία χρόνια πολλές δυσάρεστες κι ελάχιστες ευχάριστες. Ωστόσο, οι περασμένες γενιές Αρειανών έζησαν στιγμές σαν το 7-0 επί του Παναθηναϊκού…

 

στην πορεία για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος το 1932!

Στις 15 Μαϊου 1932, ημέρα Κυριακή, ο Άρης σκόρπισε τον Παναθηναϊκό με 7-0 και συνέχισε την εκπληκτική του πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου. «Άρης – Παναθηναϊκός 7-0. Περήφανη νίκη του Άρεως επί του Παναθηναϊκού. Με τη νίκην του σταθεροποιεί την πρώτην θέσην δια το κύπελλον του πρωταθλήματος εθν. κατηγορίας», ανέφερε στο κεντρικό θέμα του πρωτοσέλιδου η εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

 

«Το Μακεδ. ποδόσφαιρον εθριάμβευσε πάλι εχθές. Ο Άρης κατετρόπωσε τον Παναθηναϊκόν με 7-0 (4-0)», ανέφερε η «Μακεδονία» στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Άρης αγωνίστηκε με τους Κουμπλή, Βικελίδη Κ., Οικονόμου, Βικελίδη Ν., Κατσαούνη, Γκεκόπουλο, Αργυριάδη, Καλτέκη, Κίτσο, Αγγελάκη και Βογδάνου.

Τα γκολ του Άρη πέτυχαν κατά χρονική σειρά ο Κίτσος στο 4′ και το 5′, ο Βογδάνου με πέναλτι στο 17′, ο Κίτσος και πάλι στο 35′ (χατ τρικ), ο Αγγελάκης στο 78′ και το 79′ και ο Κίτσος ξανά στο 89′.

Πηγή: Pressaris

Σχολιάστε